Kun ostat tuotteen, oletko ihan varma, ettei tullut ostettua varastettua tavaraa?


Olen tässä huolestuneena seurannut hiukan erilaisten kirpputorisivustojen toimintaa.

Kun ihmisellä ei ole mitään menetettävää, voidaan mennä ihan äärimmäisiin.

Olen nyt ainakin muutaman kerran saanut lukea nyt tapauksesta, jossa myyjä on myynyt varastettua tavaraa ja tuote on varastettu kaupasta noin vuorokausi sitten.

Otetaan tuotteesta kuvat ja laitetaan myyntiin kirpputorisivustolle. Ostaja ei tietenkään ole tiennyt sitä ja hyvä uskoisena tehnyt kaupat myyjän kanssa.

Sitten vähän ajan päästä on tullut puhelu viranomaiselta, että olet ostanut varastettua tavaraa. Siinä onkin hyvä selvittäminen, oletko tietoisesti ostanut ns. kuumaa tavaraa vai et.

Kannattaa säilyttää myyjän kanssa käyty viestiketju jonkin aika näin pystyt todistamaan, että et ole ollut tietoinen, että tuote on ollut varastettu.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1396323974211 Tässä on hiukan ohjeita, onhan tämä jo hiukan vanha, mutta pätee vieläkin.

Kun sinulle myydään jotain tuotetta todella halvalla ja kauhealla kiireellä, lisäksi myyjä ei osaa kertoa tuotteen alkuperää kunnolla kannattaa pyytää saada nähdä kuitti kyseisestä tuotteesta.

Ihmisillä ei ole mitään rajaa ja kasvotustenkin voidaan myydä varastettua tavaraa.

Kun teet ostoilmoituksen on hyvä tarkistaa, kun tuotteen saat, että kyseinen tuote ei ole varastettu. Poliisikin neuvoo käytetyn tavaran ostajaa selvittämään tavaran alkuperää.

Jos sinulla on toiselta varastettua tavaraa voit saada itsekin syytteet tai saatat joutua luovuttamaan tuotteen oikealle omistajalle.

Kaikkein turvallisinta taitaa olla ostaa tuote kaupasta.

Vastaa