Erilaisten huijausten anatomia


Muistutan taas lukijat, että tämän blogin kuvilla ei myydä mitään ja eikä muutenkaan ole lupaa käyttää.

Jos löydän tai saan selville, että kuvat on väärin käytetty teen aina rikosilmoituksen, vaikka kyseinen ilmoitus ei johtaisi mihinkään toimenpiteisiin. Viimeksi eilen olen tehnyt rikosilmoituksen tälläisestä. Sain tekijän puhelinnumron, joka on tosin pre paid numero.

Onhan poliisilla nyt tiedossa, että tätä puhelinnumeroa on käytetty petoksen yrityksessä. Tässä tapauksessa blogini kuva oli laitattu ostajalle, että hänellä on tälläinen myynnissä ja maksaa xx euroa + postit. Arvo tälle tuotteeelle on xxx euroa eli 3 numeroinen luku, myyty olisi 2 numeroisella luvulla.

Jos joku tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, kannattaa pysähtyä ja miettiä mikä on pielessä. Nouda aina tälläinen tuote kasvokkain.

Sitten uuteen ilmiöön tai ei ehkä uusi mutta yleistymässä oleva ilmiö.

Lainaan tässä toisen henkilön esimerkkiä, koska hän osasi selittää sen niin selkeästi. Ei ihan helppo kuvio.

A on myyjä, b on ostaja ja c on ostaja.

A laittaa myyntiin tuotteen 100 eurolla. B ilmoittaa ostavansa tuotteen. Samalla hän kertoo, että on laittanut 150 euroa tilillesi. Liikaa siis 50 euroa ja pyytää palauttamaan sen käteillä. B on myös samaan aikaan myynyt tuotteen 150 eurolla C:lle. B on antanut C:lle tilinumeron joka on A:n. C maksaa tuotteen ja jää odottamaan tavaraa. Kun sitä ei tule, on C tietenkin tehnyt rikosilmoituksen A:sta. A on toimittanut tuotteen B:lle ja antanut liikaa maksetun 50 euroa.

Koska C ei ole saanut tuotetta ja tilinumero viittaa A:han, on hän se, joka saa kutsun poliisilaitokselle. Joten jos sinulle tulee ihan oudosta tilinumerosta liikaa rahaa ja olet myyjänä. Suostu palauttamaan rahat vain sille tilinumerolle, josta rahat tulivat.

Tälläisessä tapauksessa vain pankki ja poliisi voi selvittää kuka tilin omistaa.

Ja tuotteen voit antaa ostajalle vain käteiskaupassa ja kasvotusten.

Kiitos taas aktiivisille lukijoille ja muutenkin aktiivisille henkilöille.

Vastaa