Kuinka pitkän ajan jälkeen olet vielä valmis purkamaan kaupat ? ?


Mitä tapahtuu, kun ei olla tyytyväisiä asioihin? Kuinka pitkän ajan kuluttua, olet vielä valmis purkamaan kaupat?

Kun ostat yksityiseltä käytetyn tavaran, vaikka se olisi keräilykohde, niin sinulla on tiettyjä velvollisuuksia niin ostajana, kun myyjänä. Olen ollut Facebookissa ja erilaisilla nettimyyntipaikoissa, jo kauan. Joten kaikenlaisia on tullut vastaan. Viimeisin on sitten tehnyt sen, että poistuin kaikista ryhmistä, vaikka tämä onkin minulle erittäin rakas harrastus.

Tästä harrastuksesta on alkanut tulla painajainen. Ei siksi, että en löydä mielenkiintoisia keskusteluja, vaan siksi, että joidenkin kateus, ahneus ja välinpitämättömyys on tullut todella hyvin selväksi.

Nyt kerron lyhyesti ja ytimekkäästi, mikä sai minut poistumaan Facebook ryhmistä.

Olen myynyt yhden Mariskoolin lokakuussa 2015, hintaa en nyt kerro. Kunto oli tietenkin käytetty ja tässä oli muutama ilmakupla ja sekä valmistusvirhe, joka ei ollut näkyvällä paikalla, mutta näkyi varmasti myyntikuvissa.

Nyt tämän vuoden huhtikuussa myin samalla henkilölle toisen Mariskoolin, tietenkin laitoin silloinkin hyvät kuvat ja mainitsin virheet. Postipoika auttoi minua ja häntä. Laitoin hänelle viestiä, että onko tämä tullut perille ja onko tyytyväinen, enemmin en halua käyttää rahojani.

Nyt tulee se pommi tai isku minulle, tähän huhtikuussa myytyyn ollaan tyytyväisiä, mutta ei lokakuussa myytyyn. Valitetaan virheestä, no ei mitään, myönnän virheen, koska se näkyy kuvissa. Tarjoudun lunastaman kyseisen mariksoolin takaisin.

Hän oli saanut tarkistaa kyseisen Mariskoolin, kun rakas puolisoni oli vienyt sen sovittuun tapaamispaikkaan, kun hän oli tulossa samaan kaupunkiin tapaamaan lapsuuden aikaisia ystäviään. Tiedän, puolisoni on pyytänyt häntä tarkastamaan Mariskoolin, se että ei tarkasteta kunnolla ja sen jälkeen ei mitään viestiä tässä näiden kauppojen välissä.

Ostajalla on velvollisuus tarkistaa tavara ja kertoa, jos jokin on hänestä ns. väärin, eli ei miellytä. Sen jälkeen voidaan keskustella kaupanpurusta tai alennuksesta. Yksityisten välisessä kaupassa ei ole kuluttajasuojaa, eikä myöskään heitä koske kauppalaki kaikilta osilta.

Aluksi kaikki oli, ihan hyvin, että kyllä se käy. Jostain syystä se ei sitten olisikaan käynyt hänelle. Vaan olisi pitänyt vaihtaa toiseen vastaavaan mariskooliin.

Tämä ei taas käynyt minulle, en periaatteessa silloin suostu vaihtoon, jos yli viiden kuukauden jälkeen tehdystä kaupasta aloitetaan valittamaan. Reklamaatio aika on mielestäni liian pitkä ja kohtuuton.

Laitoin sitten kauppasumman ja muut kulut tilille.

Sitten alkoi se vääntäminen ja meni henkilökohtaisuuksiin.

Minun käskettiin hommata parempi lääkitys ja lisäksi esto päälle Facebookissa, kun en suostunut muuhun kuin siihen, että postipoika toimii kuriirina.

Tyypillstä some huutelua tuo ja todella lapsellista. Kyseinen henkilö ei ole koskaan tavanut minua ja ei tiedä, mitään minun yksityiselämästä ja siitä mitä siihen kuuluu, en kirjoita siitä tässä blogissani. Siihen on ihan oma blogi.

Myönnän, laitoin sivuston ylläpidolle, ehkä ns. kiukkusta vastinetta, mutta ei tätä ihan purematta niellä voinut.

Minun kotiini ei ihan kaikki kävele sisälle, vaikka muuten olenkin avoin ja oveni aukeaa melkein kaikille. Jossain on raja.

Yleensä, jos joku laittaa Facebookissa eston päälle, on se merkki, että kaikki ei ole kunnossa ja silloin suosittelen ottamaan yhteyttä viranomaiseen ja tekemään tutkintapyynnön. Minä päätin joustaa sen verran, että odotan määräaikaani.

Yksi ihminen voi tehdä sen, että sinun mittasi täytyy ja toteat, että nyt riittää.

Minä vedän nyt happea ja toivotan kaikille lukijoille, antoisia ja onnistuneita kauppoja. Toivottavasti ei teidän tarvitse kohdata samaa vihaa ja älytöntä tekstiä.

MINÄ EN TULE KERTOMAAN KENELLEKÄÄN HENKILÖN NIMEÄ.

Jokainen voi itse miettiä, miltä tuntuu tälläinen toiminta ja onko se oikeudenmukaista, kohtuullista ja fiksua.

Lisään tähän nyt tämäkin, minä en tule palaamaan näihin ryhmiin. En voi olla tuollaisen kanssa samassa ryhmässä. Minusta tälläinen käytös on jo sellainen asia, josta pitäisi poistaa ryhmästä. Joten tavataan muualla, jos onnistutaan törmään, minä pystyn jatkamaan elämääni.