Ilta-Sanomien markkinointia Aalto maljakoiden nimeen


Ilta-Sanomat ja Huuto.net ovat saman mediatalon omistamia.

Lehdessä on juttu, kuinka Aalto maljakko on myyty yli 700 euron hintaan (https://www.is.fi/asuminen/art-2000005510379.html).

Suora lainaus lehden jutusta ”Esimerkiksi huuto.netissä rubiininpunainen Aalto-maljakko erikoiserästä vuodelta 1998 on kaupattu yli 700 euron hintaan.”

Suljettuja kohteita pystyy katsomaan tietyn aikaa Huuto.net palvelusta. Samalla näkee, mihin hintaan kyseinen esine on myyty tai onko kyseinen esine edes myyty.

Kun katsotaan myyjän antamaa palautetta ostajalle, voidaan todeta ettei kyseistä maljakkoa ei ole sittenkään myyty. Myyjä on antanut ostajalle negatiivisen palautteen.

Negatiivisesta palautteesta voi päätellä sen, että ostaja olisi halunut ostaa kyseisen maljakon osamaksulla.

Ilta-Sanomien jutussa mainittu maljakko on todellakin singeerattu Alvar Aalto, Ittala numero/1998 ja silloin on tehty erikoiserä Rubiininpunaista maljakkoa.

Yleensä erikoiserät ovat numeroituja sarjoja.

Sama maljakko on tällä hetkellä myynnissä huuto.netissä kiinteään hintaan ja sitä myydään kalliimmalla hinnanlla, mitä Ilta-Sanomien jutussa mainitaan hinnaksi.

Kannattaa siis katsoa aina suljettuja kohteita, joskus sieltä löytyy mielenkiintoisia asioita.

Lehtijutussa mainittu maljakko on helppo tunnistaa huuto.netissä suljetuista ja myytävistä kohteista.

Tällä hetkellä huuto.netistä löytyy toinenkin maljakko, joka on myyty Rubiininpunaisena maljakkona. Tämä on maljakko on myyty kallimmalla, kun Ilta-Sanomien jutussa mainittu maljakko. Tässä maljakossa on singeeraus erilainen, singeeraus on Alvar Aalto – 1989.

Blogiini olen käynty kuvaamassa Iittalan Desing museossa Rubiininpunaisen maljakon (http://kruununjalokivet.com/?p=1861). Museon maljakossa on kolmiotarra ja se on ollut käytössä 1958 – 1974 välisenä aikana.

Punaisia Aalto maljakoita on myyty nimillä Rubiininpunainen, punainen, tulipunainen, tulenpunainen ja nykyään myydään nimellä Karpalo.

Tulenpunainen ja Tulipunainen on ollut 2000 -luvulla ja siinä on nykyään käytössä oleva I tarra. Singeerauksena on Alvar Aalto Iittala tai pelkästään Iittala. Singeeraus on tehty hapottamalla.

Alvar Aalto Iittala Iittala
Alvar Aalto Iittala Iittala

Tulen- ja Tulipunaisen englanninkieliset nimet ovat samat, suomennus on vaan erilainen eri aikakautena. Ensimmäiset Tulenpunaiset maljakot ovat käsittääkseni tulipunaisen nimiseksi suomennettu.

Tulipunainen Finlandia maljakko 251 mm on ollut vuonna 2006 Aalto maljakon 70 -vuotisjuhlamaljakon värinä.

Värien eroittaminen on siis tehty todella haasteelliseksi, joten aiheeseen tutustuminen on todellakin paikallaan, jos ja kun haluaa ostaa maljakon, joka on keräilykohde.

Vastaa