Iittalan uusi ilme ja uudet käytännöt

Iittalan uusi ilme ja muutokset.

Iittala uusi logonsa ja ilmoitti luopuvansa ikonisesta I -tarrasta.

Nyt se sitten todellakin konkretisoitui, sillä Havunmetsän värisessä kivi tuikussa ja mariskoolissa ei ole I tarraa, kun ostat tuotteen kaupasta.

Tein silloin kysymyksen Iittalan facebook kommettikenttään kysymyksen Iittalle, saman kysymyksen kirjoitin Iittalan www-sivujen kautta, tässä siis tiedustelin miten Iittalan aikoo eroittaa 2 -laatuisen tai väliväri mariskoolin tai tuikun.

Näitä väliväri kivi tuikkuja ja mariskooleja myydään Iittalan omissa outlet myymälöissä.

Tähän ei Iittala ole vastanut mitenkään missään kanavassa. Keräilijälle tämä tieto on tietyllä tavalla ihan relevantti tieto.

Yksi Iittalan vuosivärinä on tänä vuonna Lohenpunainen ja Sammaleenvihreä.

Aalto maljakoihin tulee erikoiseränä Suomalainen hiekka. Tulossa Iittalan verkkokauppaan 10.9.2024

Aalto maljakko 140 mm
Aalto maljakko 145 mm

Iittala esittelee näin tämän värin:

”Pienestä hiekanjyvästä voidaan käsityönä luoda jotain erityistä. Yleensä Iittalan lasitehtaalla lasimassan valmistukseen käytettävä hiekka tulee Belgiasta, koska se soveltuu ominaisuuksiltaan puhtaan ja kirkkaan lasin valmistukseen. Nyt kuitenkin olemme valmistaneet rajoitetun erän Aalto-maljakoita suomalaisesta hiekasta. Karstulan hiekka antaa lasille kauniin vihreän sävyn. Jokainen maljakko on suupuhallettu perinteisessä puumuotissa, mikä antaa sille eloisan pinnan ja ainutlaatuisen viimeistelyn, jota ei muulla tavoin saada aikaan. Yhdellä muotilla puhallettavien maljakoiden määrä on hyvin rajallinen. Tämä maljakko on suomalaisen muotoilun mestariteos, joka toimitetaan erityisessä puulaatikossa. Jokainen maljakko on numeroitu.”

Tässä on käytetty hyväksi Iittalan verkkokaupan sivustoa