Facebook kirpputori ryhmä ja petos


Olen varmaan monta kertaa kirjoittanut netissä tapahtuvista olemattoman tavaran myynnistä.

Nyt on sitten eilen, eli 3.10.2016 taas kirjoitettu yhdessä iltapäivälehdessä http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001420703.html tästä ongelmasta.

Moni on herännyt Torin suhteen, mutta ostaa tai ilmoittaa käyttävänsä Facebookin kirpputori ryhmiä.

Nykyään nämä taparikolliset käyttävät jopa surutta omaa nimeään ja profiilia. Kun ei ole mitään menetettävää, tehdään sitten omalla nimellä.

Tiedän muutaman, jotka ovat tehtailleet omalla nimellä nettipetoksia jo yli 5 vuotta ja aina heidän uhreja tulee lisää. Miksi on näin?

Yhtä oikeaa vastausta ei ole, mutta yksi vastaus on tämä.

Lehdistö ei julkaise näiden taparikollisten nimiä ja heidän tuomio on usein vain päiväsakkoja. Jos ei ole tuloja on se 6 euroa per päivä ja usein näitä päiväsakkoja on 30 päivää. Jokainen voi laskea päiväsakon määrän, rahallisesti se on 180 euroa.

Tehdään 1 000 euron petos, saan korvausvaateeksi tuon 1 000 euroa + korot, lisäksi oikeuden määräämät sakot, jotka voi olla 180 euron sakko.

Korvauksia ei tietenkään voi maksaa. Ulosottokaan ei saa mitään, kun suojaosuuden ylittäviä tuloja ei ole. Joten, kun maksaa sakon, niin puhdasta tuloahan on silloin 820 euroa tilille. Tämä summa on monelle enemmän, kun työtä rehellisesti tekevän palkka.

Joten kannattaa olla tarkkana myös Facebook kirpputorilla.

Vastaa