Uusi tapa myydä ja ostaa tuotteita, vähänkäytetty verkkokauppapaikka


Viime viikonloppuna luin mielenkiintoisen uutisen käytetyn tavaran myymisiestä, uutinen oli Aamulehti 9.10.2016 lehdessä, sivuilla 8 ja 10 – 11.

Jutussa mainittiin, että Tori.fi on markkinajohtaja. Samalla kerrottiin Facebook-kirpputoriryhmien toiminnasta, ne ovat tietenkin oma juttunsa, koska ne toimivat vapaaehtoisvoimin. Jutussa esiteltiin tietenkin myös live kirpputorit. Todettiin, että eivät ne live kirpputorit ole kuolleet. Jutussa mainittiin, että live kirpputorit ovat jonkin verran lisänneet jopa suosiota.

Ei ole ihme, sillä kyllä Facebook-kirpputorit ovat menneet ihan uskomattomaksi päänaukomiseksi.

Jos ei muusta saada riitaa, niin siitä saadaan, että toinen on ottanut kuvan toisen mielestä väärin tai ei ilmoita selkeästi hintaa. Hinta on väärä. Pitäisi saada kyseinen tuote, vaikka eurolla. Kaupasta kuulemma saa halvemmalla. Jos kaupasta saa halvemmalla, miksi sitten et ole jo lujaa ostamassa sitä sieltä kaupasta?

Näitä olen nähnyt usein Facebook-kirpputorilla.

Olenkin itse lähes kokonaan siirtynyt toisiin foorumeihin myymään omiani pois.

Voin kertoa, oma hyvinvointi on tullut takaisin, ei tarvitse lukea toisen päänaukomista siitä, että kuinka kehtaan pyytää jotain hinta. Kuinka kehtaan vaatia toimituskuluja, jos toimitus tapahtuu postin kautta.

Minä en ole suostunut lähettämään R-kioskin paketilla. Siihen on yksinkertainen syy, minulla on 200 m matka postiin ja yli 4 km matka lähimmälle R-kioskille. Jokainen ymmärtää varmasti, kumpaa palvelua käytän.

Luonnollisesti postia.

Toinen syy on, että R-kioskin paketeissa ei saisi lähtettää särkyvää. Sama on matkahuollon paketien kanssa. Postilla on lisäpalvelu särkyvälle, tämä luonnollisesti maksaa.

Tässä on Aamulehden painetusta jutusta otettuja poimintoja (Aamulehti 9.10.2016, sivut 10 – 11)

kirpputorin_suosio hyvan_kaupan_vinkit
Kirpputorien suosio Hyvät vinkit kirpputorille
riita_tuotteesta
Riitojen ratkaisuun ohjeet

Vähänkäytetty verkkokauppapaikka on uusi tuttavuus minullekin.

Tässä on linkki heidän www-sivuille http://vahankaytetty.fi/. Suosittelen jokaiselle, että lukee huolella heidän ohjeet, että ei tule ns. yllätyksiä.

Omaa käyttökokemusta ei ole, mutta mielenkiintoinen vaihtoehto esim. Tori.fi tai Huuto.net toiminnalle.

Tässä on yksityisen myyjän ja ostajan välissä yritys, tämä yritys toimii välittäjänä myyjän ja ostajan välillä.

Jos oikein ymmärsin, myyjänä toimitan tuotteen heille ja he tarkistavat tuotteen kuvauksen ja muut asiat oikeaksi.

Ostajana ostan tuotteen ja saan sen. Jos ei jokin ole niin kuinka pitäisi, voin palauttaa tuotteen. Yritystä koskee kauppalaki ja heidän sivuilla on, että ostajalla on 14 pv palautusoikeus.

Ihan hyvä liikeidea, täytyy varmaan jossain vaiheessa kokeilla.

Katselin tässä muutama päivä sitten, että vielä ei ollut tullut sellaisia tuotteita tullut myyntiin, jotka kiinnostaisi minua.

Vastaa