Arpajaisvoitto voi olla myös feikki mariskooli ja sitä kautta pettymys


Kävin pitkästä aikaa kirpputorilla. Kyseisessä paikassa oli ollut yökirpputori ja oli järjestetty kävijoiden kesken arvonta.

Palkintona oli kivi kynttilälyhtyjä, mariskooleja niin isona kuin pienenä. Lisäksi oli voittona esim. Arabian tuotteita muumilautasia ja voipytty.

Nyt tulee se mikä sai minut varpailleen. Arpajaispalkintona oli feikki pieni mariskooli. Näitä kyseisiä mariskooleja on saanut esimerkiksi Tokmannilta noin 5 euron hintaan.

Kerroin kirpputorin myymäläpäälikölle asiasta (arvonta oli ehditty suorittaa, mutta voittaja ei ollut ehtinyt noutaa voittoaan). Mahtaa olla tämän feikki mariskoolin voittaja olla mielissään, kun hänen voittonsa arvo on noin 1 – 3 euroa ja muut saivat aidon mariskoolin, jonka arvo on väristä ja koosta riippuen 20 – 35 euroa.

Tähän feikkiin oli lisätty jälkikäteen Iittalan I-tarra. Lisäksi feikin väri oli sellainen, joka ei ole ollut virallisesti edes tuotannossa.

Iittala myy väliväriä omissa Store ja Outlet kaupoissa, mutta niihin ei laiteta I-tarraa.

Iittalan oman ilmoituksen mukaan pienissä mariskooleissa täytyy lukea Marimekko jalan pohjassa. Tässä feikissä ei lukenut.

Tässä arpajaisvoitossa oli siis kaikki pielessä.

Laitetaan kuva feikistä pienestä mariskoolista. Kuvat eivät ole parhaita mahdollisa.

feikki feikin pohja
Feikki sivusta Feikin jalan pohja, josta puuttu teksti Marimekko

Tässä on virallinen vaaleansininen pieni mariskooli

Vaaleansininen Vaaleansinisen pohja
Aito vaaleansininen Aidon pohja, jossa on teksti marimekko

Laitetaan omista kokelmista kuva isosta mariskoolista, joka vastaa tätä feikki mariskoolin väriä ja lisäksi vielä tuo pieni vaaleansininen aito mariskooli. Tämä iso on viralliselta nimeltä vedensininen ja tätä väriä ei ole tehty virallisesti pienenä mariskoolina. Vedensininen on ollut tuotannossa 2003 – 2009 välisenä aikana, tätä löytyy siis myös silkkitarralla, jossa lukee Marimekko (silkkitarra voi myös puuttua). Jos silkkitarra puuttuu ei jalan pohjassa lue mitään.

Vaaleansininen_vedensininen Vaaleansininen_vedensininen pohja
Aitot pieni vaaleansininen ja iso vedensininen Tässä näiden mariskoolien pohjat, jossa lukee marimekko

Pienen mariskoolin jalan pohjan halkaisija on noin 7 cm ja ison haljaisija noin 9 cm.

Pienten mariskoolien viralliset värit on tai olisi ollut helppo tarkistaa Iittalan omien www-sivujen kautta.

Pienten mariskoolien viralliset värit

2 thoughts on “Arpajaisvoitto voi olla myös feikki mariskooli ja sitä kautta pettymys

  1. Koko illan olen yrittänyt löytää netistä vinkkejä miten erottaa feikki mariskooli aidosta. Löysin joulupukin joskus tuoman punaisen mariskoolin kaapista, pakkauksessaan edelleen, mutta kun väri on kummallisesti ikäänkuin loppunut lasin sisällä kesken… lasi muuttuu punaisesta kirkkaaksi reunoja kohden. Pohjassa on paperitarra, jossa lukee väärä väri; apple green. Sama väärä väri ilmoitetaan pakkauksessakin. Onko sitten super kakkoslaatuisen mariskoolin joulupukki tuonut… tai tosiaan feikin. Mutta ei sen puoleen, on se silti oikein kaunis!

  2. Hei

    Näkemättä kuvaa on vaikea sanoa mitään aitoudesta. Kuvauksen perustella sinulla on selkeästi 2 laatuinen mariskooli. Toinen vaihtoehto on, että feikki ja on esimerkiksi pesty astianpesukoneessa, jolloin väri on irronnut. Feikkejä mariskooleja on pinta värjättynä ja niistä väri kuluu pois juuri noin, kuinka kuvailit. Toki feikkejä on myös ihan hyvän laatuisia, jossa väriaine on lasimassassa.

    Tällä sivustolla on aidoista isoista mariskooleista kuvia. Jos mariskoolisi on pieni, niin on erittäin todennäköistä, että on feikki.

    Tuo, että joulupukki on tuonnut sinulle mariskoolin, joka on pakattu väärän värisen laatikkoon ja liimattu vielä värikoodi mariskoolisi pohjaan, ei ole uutta minulle, mutta aitouteen kyllä suhtautuisin hiukan varauksella.

    Tässä on linkki toisen mariskoolin harrastajan blogiin. Tosin blogi ei ole täysin suomeksi, koska blogin pitäjä on ulkomaalainen, joka on joskus opiskellut suomessa ja siitä on tullut rakkaus näihin mariskoolehin https://mariskooli.wordpress.com/

Kommentointi on suljettu.