Muumimukien myynnillä huijanut tekijä on saanut asiakirjaväärennöksestä tuomion


Nyt on sitten saatu taas yksi luku lisää tähän kuuluisaaan olemattomien muumimukien myyjän historiaan.

Kyseinen henkilö lähetti toimittajalle poliisin nimissä asiakirjaväärennöksiä.

Lehden jutun mukaan on yrittänyt puhdistaa omaa mainettaan.

Miten mainetta voi puhdistaa, jos kyseinen henkilö on usealle henkilölle, jolle on myynnyt olemattoman muumimukin vastanut EVVK ja erittäin ylimielisesti, ettei poliisia kiinnosta tutkia tai ei siitä saa kuin sakkoja.

Eikös silloin voida puhua ihan taparikolliselta, kun mennään siihen, ettei mikään enää hetkauta ja on aivan sama, kuinka paljon ollaan poliisin kanssa tekemissä samojen asioiden tiimoilta.

Linkit on tässä blogissa käsiteltyyn aiheeseen, jotka liittyvät samaan asiaan.

http://kruununjalokivet.com/?p=2418

http://kruununjalokivet.com/?p=1274

Linkki Ilta-Sanomien juttuun

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005488030.html

One thought on “Muumimukien myynnillä huijanut tekijä on saanut asiakirjaväärennöksestä tuomion

 1. Muumimukinainen sai tuomion myös uhkailusta, Savon Sanomat kirjoitti 13.12.2017 asiasta näin:

  ”Muumimukinaisena tunnettu yläsavolainen sarjahuijari on saanut uuden tuomion erinäisistä rikoksista. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi naisen 60 päiväksi ehdottomaan vankeuteen petoksista, laittomasta uhkauksesta ja väärennöksistä.

  Tuomio on jatkoa Itä-Suomen hovioikeuden ja Pohjois-Savon käräjäoikeuden aiemmille päätöksille. Niiden perusteella nainen oli jo suorittamassa yhden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

  Uudet ilmi tulleet petokset tapahtuivat viime keväänä ja kesänä. Nainen myi nettikaupan välityksellä muun muassa Marimekon tuotteita ja verhoja, joita hänellä ei tosiasiassa edes ollut. Kauppojen hinnat vaihtelivat 50–125 euron välillä.

  Oikeus katsoi tapausten liittyvän suureen petosten kokonaisuuteen, joka alkoi jo vuonna 2013. Tuon vuoden lokakuusta lähtien nainen on jäänyt kiinni yli 120 vastaavasta nettipetoksesta.

  Petoksista kymmenet ovat liittyneet olemattomiin Arabian Muumi-mukeihin.

  Petosten ohella 32-vuotiaan naisen katsottiin syyllistyneen vakavaan uhkailuun. Nainen oli lähettänyt vuoden 2015 kesällä yläsavolaiselle miehelle 58 tekstiviestiä, joissa hän oli uhannut tätä muun muassa ”yöllisellä iskulla”, ”vauvan hautajaisilla” ja ”KYSiin joutumisella”.

  Uhri sai kaikki tekstiviestit neljän päivän aikana. Mies kertoi, että uhkailu oli johtanut hänet hakemaan itselleen ja pienelle lapselleen terapia-apua.

  Nainen myönsi viestien lähettämisen, mutta kiisti niiden pelottelutarkoituksen.

  Vuoden 2016 alussa nainen yritti puhdistaa maineensa lukuisilla väärennetyillä asiakirjoilla. Hän lähetti Savon Sanomien toimittajalle

  Iisalmen poliisiaseman nimissä luotuja dokumentteja, jotka todistelivat hänen syyttömyyttään.

  Neljässä väärennetyssä asiakirjassa oli käytetty luvatta Suomen poliisin logoa, Iisalmen poliisiaseman osoitetietoja ja paikallisten konstaapelien identiteettejä.

  Viides väärennös oli sähköpostiviesti, jossa nainen tekeytyi iisalmelaiseksi varatuomariksi.

  Nainen myönsi syyllistyneensä väärennöksiin. Hän kertoi halunneensa olla mahdollisimman vakuuttava, minkä vuoksi hän näki huijauksen eteen paljon vaivaa.

  Ehdottoman vankeusrangaistuksen lisäksi nainen tuomittiin maksamaan kaikkien asianosaisten oikeudenkäyntikulut ja petoksilla saamansa rikoshyöty. Uhkailtu mies saa naiselta kärsimyskorvauksia 600 euroa.”

  Petri Karvinen/Savon Sanomat

  http://aijaa.com/PSVmnD

Vastaa