Second hand yritysten myynti verkossa


Selailin tässä erään yrityksen myyntisivuja internet:ssä ja järkytyin.

Yrityksen myyntikuvissa on selkeästi ei Iittalan tai Nuutajärven tekemä valkoinen mariskooli. (http://kruununjalokivet.com/?p=768)

Tuotteidn värit olivat ristiriidassa kuvien ja tekstin kanssa. Kuvassa oli ehkä pieni purppura mariskooli, joka myytiin vaalea lilan nimellä (vaalea lilan nimistä pientä mariskoolia ei ole tehty virallisena värinä), pieni ruusuoliivin kuvassa oli keltainen tai rionruskea mariskooli. Pientä rubiininpunaista mariskoolia ei ole valmistettu, joten tämä on pelkkä punainen tai karpalo. (http://kruununjalokivet.com/?p=2344)

Löytyi sieltä kivi kynttilälyhdyissäkin, jotka myytiin siten, että väri ilmoitettin virheellisesti. Kivi kynttilälyhtyä on tehty vain 6 cm ja 8 cm korkeana. Isommat Kivi kynttilälyhdyn näköiset tuotteet ovat maljakoita. (Pienet http://kruununjalokivet.com/?p=1891 Isot http://kruununjalokivet.com/?p=2440)

Muita en lähtenyt tutkimaan, koska etsin Kivi maljakoon liittyvää asiaa. Heidän sivuilla kuvassa oli maljakko, mutta teksti kertoi sen olevan tuikku, joka on 12 cm korkea. Tähän, kun laitat tuikun niin rikki menee lähes 100 varmasti. Tämä on niin paksua lasia, että ei kestä tuikun tuomaa lämpötilan vaihtetua. (http://kruununjalokivet.com/?p=2466)

Miksi kirjoitan???

Vastaan tähän näin, mietin mikä vastuu on yrityksellä? Tuotekopioiden myynti on kielletty suomessa, toki Mariskooli ei ole tuotesuojan piirissä, mutta on tuotenimisuojan piirissä. Joten vain aidosta Iittalan tai Nuutajärven valmistamasta mariskoolista saa käyttää nimeä mariskooli. Iittala on marimekon sopimusvalmistaja. Kivi kynttilälyhdyillä on tuotesuoja.

Nyt jos onnistuisin ostamaan tuon pienen ruuusuoliivin mariskoolin ja tulisi jokin muu väri, kuin mitä luvattiin. Olisin oikeutettu kaupan purkuun ja jos yritys ei suostuisi siihen vosin viedä asiaa kuluttajasuojalain mukaisesti eteenpäin. Jos emme pääsisi sopimukseen, niin asian voisi viedä käräjäoikeuteen. Olisiko yrityksellä varaa? En ota tähän kantaa.

Olen itse ostanut Saksalaisesta verkkokaupasta turkoosinaa myydyn pienen mariskoolin, joka oli todellisuudessa siniturkoosi. Kaupan purkuun tarvitsin jopa EU-kuluttajaneuvonnan apua, mutta sain loppujen lopuksi kaupan purettua ja omat rahani takaisin. (http://kruununjalokivet.com/?p=1604)

Kirjoitan tämän siksi, että kannattaaa opetella tietoa ja tutkia itsekin, ei vain luottaa ihan kaikkiin Second hand tyylisiin kauppoihin. Siellä asiantuntijuus ei aina välttämättä ole kaikkein paras.

Laitoinko viesti kyseiseen yrityksen??

Tietenkin laitoin, nyt odotan mitä vastaa vai vastaako lainkaan.

Tässä tekstissä on käytetty apuna muidenkin keräilijöiden huomioita, itse en olisi kaikkiin kiinnittänyt huomiota. – Kiitos teille –

Vastaa