Mitä kaikkea olet valmis sietämään Facebookissa ?


Nyt tuntuu, että olen kaikkea nähnyt.

Tausta tietoa:

Erilaisissa Facebook ryhmissä olen ollut vuodesta 2012 ja meno on mennyt lähes, jokaisessa ryhmässä Äitylit tasolle.

Tongitaan kaikki ja tutkitaan henkilön profiilista kaikki asiat. Jopa kummin kaiman nimi ja hänelle viestiä.

Olen myynnyt myös huutonetissä jo vuodesta 2013. Olen joutunut sulkemaan yhdet huutonet tunnukset, koska löysin omat huutonetin myynnit tai ostot facebookin suljetusta ryhmästä.

Siellä käytiin läpi minun taloudellisia asioita. Oli todella mieltä ylentävää lukea, kuinka asioita retosteltiin. Kun otin yhteyttä ylläpitoon hänen mielestä asiassa ei ollut mitään motittavaa, kun kyseinen ryhmä oli vain keskustelua varten.

Olisi silloin pitänyt tajuta tehdä asialle jotain.

Yksi huutonetin kilpailija on ottanut facebookin kautta yhteyttä.

Yritti ostaa sen, mitä juuri olen ostanut itse huutokaupasta. Tässäkin hänen on täytynyt hiukan tutkia facebookia, sen jälkeen olen laittanut oman profiilin lähes kokonaan kiinni.

On vaadittu jopa toisen tekstejä pyytämään anteeksi.

On pidetty facebook profiilia oman pahan olon oksennusastiana.

Minulle on huomautettu siitä, että en ole facebookissa omalla kasvokuvalla.

Tässä on yksityisviestillä tullut tyypillinen somehuutelu viesti. Poistin tunnistettavuuden ja yksityiskohdat tarkoituksella. Se, että laitaa tyypillisen somehuutelun yksityisviestillä on mielestäni naurettavaa. Eikö mitään muuta keksitty ? Loppuiko sanat ?

Parempi_laakitys
Parempi lääkitys, erittäin tyypillinen sosiaalisen median kommetti, kun asiat ei mene kuten haluaa

Kenenkään terveyteen liittyvät asiat eivät periaatteessa kuulu Facebookin kirpputorisivustolle, varsinkaan jos ne eivät pidä ehkä paikkansa.

Joten jos tälläisiä viestejä saatte itsestänne käsiin, suosittelen tekemään tutkintapyynnön viranomaiselle. Viranomaistaho on ollut joskus nihkeä näissä, mutta nykyään on alettu suhtautuun vakavasti näihinkin.

Jos oikein muistan olen liittynyt facebookiin 2010, huomattavasti myöhemmin, kun esim. puolisoni.

Nykypäivään:

Olen tullut siihen tulokseen, että seuraavalla kerralla, minä teen suoraan ilman varoitusta viranomaiselle ilmoituksen. Viimeisin syytös on ollut, että esinnyt toisen nimellä. Se on jo aika paksua.

Miksi tekisin sen ?

Minä en lue kertaakaan syytöksiä siitä, että käytän toisen nimeä ja esiinnyt hänen nimellä. Minä olen valmistunut tietotekniikasta ja olen erittäin tarkka siittä, että tietotekniikalla ei tehdä mitään laitonta.

Kun tietotekinikan avulla tekee rikoksen, riippuen teon vakavuudesta voi saada sakkoja tai vuosia vankeutta. Rikoslain 34 luvussa on myös näitä asioita.

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150368#Lidm448608

Feikkiprofiililla esiintyminen on kriminalisoitu. Tosin asia on asianomistaja rikos, eli se jonka nimenä esiintyy on tehtävä rikosilmoitus ja vaatia tekijälle rangaistusta. Maksimirangaistus on sakko.

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150368#Pidm410688

Jos taas joku kirjoittaa sellaisen syytöksen, joka ei pidä paikkaansa, voi kirjoittaja syyllistyä kunnianloukkaukseen. Rikoslaki 24 luku ja 9 §

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2000/20000531#Pidm2581408

Tästä voi katsoa, jos haluaa hiukan luettavaa ja mietittävää. . . . . .

http://toimittajanrikoslaki.fi/

Facebookissa on mahdollista laittaa asetus, että tallenna. Tätä toimintoa on hyvä joskus hyödyntää. Toimii kuulemma siten, että jos olet kommentoinut keskustelua, alkaa facebook tallentaa. Tässä on se teoreettinen hyöty, että jos kommentoija poistaa kommentin, se pysyy silti tallessa.

Vastaa