Blogin kuvien lainaaminen


Kuvien lainaaminen on nykyään ihan yleistä, mutta harva tulee ajatelleksi, että kuvien tekijänoikeudet voi omistaa juuri se, joka on ladannut kuvat Internettiin. Toinen vaihtoehto on, että kuvaan on käyttöoikeus, mutta tekijänoikeudet omistaa joku muu henkilö. Tässä blogissa on muutama kuva, joihin minulla ei ole tekijänoikeuksia, mutta olen kysynyt luvan kuvan käyttöön.

Tori.fi ja huuto.net verkkopalvelussa on paljon kuvia, jotka ovat lainattu jostain blogista.

Yleensä näissä myydään, mutta myös ostetaan.

Kun myydään toisen kuvilla, jotka on otettu blogista tai muualta internettiä. Myyjä yrittää mahdollisesti myydä tuotteen paremmilla kuvilla. Toinen vaihtoehto on, yritetään tehdään petos. Myyjällä ei ole kuvassa olevaa tuotetta tai tuote on täysin käyttökelvoton.

Eilen sitten löysin tästä blogista otettut kuvat.

Kyseinen ilmoitus oli tori.fi sivustolla ja henkilö halusi ostaa tori.fi sivustolla.

Kyseinen henkilö ei ollut kysynyt lupaa näiden kuvien käyttöön.

Vahinkoa ei päässyt tapahtumaan.

Jos näkee vaivaa, että tallentaa blogissa olevat kuvat omalle tietokoneelle ja mainitsee vielä ostoilmoituksessa mistä kuvat ovat peräisin. Olisi ollut suotavaa, että ottaa yhteyttä blogin kautta myös blogin ylläpitäjään. En päivitä blogia kokoajan, käyn katsomassa välillä, onko tullut sähköpostia tai muuta yhteydenottoja.

Mikäli löydän tästä blogista käytettyjä kuvia ilman lupaa, pyydän kuvan julkaisijaa poistamaan kuvan. Tori.fi tai huuto.net sivustolle laitan, että kuvat pitää poistaa. Mikäli pystyn selvitän vielä kuka kuvia käyttää ja teen periaatteessa rikosilmoituksen.